1. Rasolul şi piciorul de porc se pârlesc, apoi se curăţă şi se spală foarte bine cu apă călduţă. Se pun la foc într-o oală cu apă şi un praf de sare, apoi se adaugă şi cele două bucăţi de carne (pulpa şi muşchiul) lăsate întregi, pentru a nu se desface la fiert. După primele clocote se schimbă apa şi se adaugă ceapa tăiată în sferturi, 2 morcovi, rădăcinile de pătrunjel şi păstârnac tăiate bucăţi. Se mai pun boabele de piper şi foile de dafin şi se lasă să fiarbă aproximativ 3 ore, la foc mic.
2. Se separă două polonice de supă în care se fierb separat (doar 5 minute) morcovul şi ţelina tăiate julien, iar restul de supă se strecoară şi se lasă să se răcească lent, pentru a se limpezi. Carnea se taie în bucăţi potrivit de mari.
3. Când supa este limpede se toarnă într-un alt vas, având grijă să se reţină toate depunerile de pe fundul vasului, apoi se potriveşte la gust cu sare şi zeamă de lămâie. Se strecoară de câteva ori trecând supa printr-o strecurătoare cu usturoi pisat.
4. Se aşază în straturi ţelina fiartă, bucăţile de carne, câteva frunze de pătrunjel verde şi morcovul tăiat julien, apoi se toarnă uşor supa strecurată. Se pune la rece, până a doua zi. Se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu ţelină verde.