1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se pune la fiert în 2 l apă rece cu sare. Se lasă să dea în clocot, se spumează şi se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina. Se spumează din nou şi se fierb 30-40 minute.
2. Când toate sunt bine fierte, se adaugă piperul boabe şi dovleceii tăiaţi în jumătăţi. Se mai lasă pe foc doar 10-15 minute, apoi se strecoară, iar supa se lasă la decantat. Ouăle se fierb tari în apă cu sare.
3. Se strecoară iar supa şi se păstrează doar un litru. Se separă o ceaşcă de supă şi după ce se răceşte până la temperatura camerei se pune în ea gelatina şi se lasă la înmuiat.
4. Carnea fiartă se taie cubuleţe, iar morcovii şi dovleceii se taie felii. Ouăle se curăţă şi se taie în jumătăţi. Toate acestea se aranjează în 4 boluri tronconice.
5. Gelatina înmuiată se dizolvă în restul de supă călduţă, deasupra unui vas cu apă caldă. Se potriveşte la gust cu sare şi zeamă de lămâie, se aromează cu verdeaţă şi se lasă să se răcească. Se toarnă în boluri şi se lasă la frigider minim 3 ore.
6. Se servesc la aperitiv, după ce bolurile se cufundă în apă caldă, câteva secunde şi apoi se răstoarnă pe un platou.