1. Gelatina se înmoaie cu 100 ml de supă şi se lasă cam 50 de minute, până absoarbe tot lichidul.
2. Între timp, se aranjează într-un castron mai mare sau în boluri ingredientele, având grijă să acopere pereţii vasului, pentru a fi cât mai atrăgător aspicul. Feliile de ou fiert, bucăţile de sparanghel, fâşiile de gogoşari şi pătrunjelul pot forma un mozaic superb. Lasă-ţi imaginaţia să creeze în voie!
3. Când totul e gata, se amestecă gelatina înmuiată cu restul de supă fierbinte, amestecând uşor, la foc mic, până când gelatina se topeşte complet, dar fără ca supa să dea în clocot. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcit şi, cât încă este în stare lichidă, se toarnă uşor în vasele pregătite dinainte.
4. După ce s-a închegat perfect, aspicul se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu frunzuliţe de pătrunjel verde. Se serveşte rece.