Baclava

Baclava

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g foi de plăcintă
  • 300 g nuci curăţate
  • 200 g alune şi fistic
  • 1 lingura pesmet
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 200 g miere de albine
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 50 ml rom
  • 1 lămâie

Mod De Preparare

1. Nucile, alunele şi fisticul se toacă mărunt şi se amestecă cu pesmet şi o linguriţă de coajă de lămâie. Foile de plăcintă se desfac şi se taie pe dimensiunea tăvii. Se încinge cuptorul.

2. Se unge tava cu unt, apoi se pun 4 foi de plăcintă unse fiecare în parte cu unt. Se presară 1/3 din compoziţia de nuci, apoi se pune o foaie de aluat, care se unge cu unt. Se repetă operaţia până se termină compoziţia de nuci, iar deasupra se pun 4 foi unse pe rând cu unt. Se lasă la rece jumătate de oră.

3. Se taie cu un cuţit bine ascuţit pătrate de 4 – 5 cm, apoi se pune la copt o oră, la foc potrivit. După jumătate de oră, focul se lasă mic.

4. În 150 ml apă se topeşte zahărul şi se lasă să dea în clocot câteva minute. Se adaugă zeama de lămâie, mierea, romul şi zahărul vanilat. Când tava se scoate din cuptor se stropeşte imediat cu siropul călduţ. Se lasă câteva ore sau de pe o zi pe alta şi numai după aceea se poate servi.

Evaluează