Baclava cu fistic

Baclava cu fistic

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 200 g zahăr tos
  • un baton de scorţişoară
  • 400 g fistic măcinat
  • 50 g zahăr brun
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita scorţişoară măcinată
  • 1 praf cuişoare măcinate
  • 100 g margarină
  • 200 g foi de plăcintă
  • 2 linguri fistic - pentru presărat

Mod De Preparare

  1. Se încălzeşte cuptorul la 170 °C.
  2. Se toarnă 200 ml de apă într-un vas şi se adaugă zahărul tos şi batonul de scorţişoară.
  3. Se pune vasul pe foc şi se fierbe timp de 5 minute, până se leagă, după care se lasă să se răcească.
  4. Se amestecă fisticul cu zahărul brun, cu stafidele mărunţite, cu scorţişoara şi cuişoarele până se formează o pastă omogenă.
  5. Se unge cu unt o tavă şi se aşază o foaie de plăcintă.
  6. Se unge cu unt şi se mai pune deasupra ei încă o foaie.
  7. Peste ele, se întinde amestecul de fistic şi se stropeşte cu două linguri de sirop.
  8. Se aşază deasupra încă două foi de plăcintă.
  9. Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
  10. Când este gata, se stropeşte compoziţia cu sirop.
Evaluează