Baigli cu mac

Baigli cu mac

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 400 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 200 g unt
  • 20 g drojdie
  • 80 g zahăr
  • 3 linguri lapte
  • zahăr vanilinat
  • sare
Pentru umplutura de mac:
  • 300 g mac
  • 250 g zahăr
  • coaja rasă a unei lămâi

Mod De Preparare

Baigli cu mac este o ruladă delicioasă şi foarte aspectuoasă, iar reţeta e destul de simplă. Încearcă şi tu!

1.   Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, zahărul vanilat și cel tos, untul şi se adau­gă drojdia desfăcută în laptele călduţ. Se adaugă gălbenuşurile şi încă puţin lapte care să ajute la legarea aluatului. Se lasă la crescut 60 de minute.

2.   Se împarte aluatul în patru părţi care se lasă la crescut încă 30 de minute şi apoi se întind cu sucitorul.

3.   Pentru umplutura cu mac se face un sirop de zahăr şi apă în care se adaugă macul. Apoi, în umplutură se pune coaja de lămâie.

4. Pe fiecare foaie se repartizează um­plutura, se rulează şi se lasă la crescut pentru încă 60 de minute. Se aşază în tavă, se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, se ung cu gălbenuş şi se coc 30 de minute.

Evaluează
Alte rețete