Baigli sau cozonacul unguresc cu nucă este un desert cu totul special. Dacă te-ai săturat de clasicele reţete româneşti, încearcă şi această reţetă!
1. Se dizolvă drojdia în laptele călduț cu zahărul și puțină sare. Făina se amestecă cu untura și margarina, apoi se adaugă un gălbenuș, oul întreg, drojdia dizolvată și laptele. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă la dospit 40 de minute. Aluatul rezultat se împarte în trei părți egale.
2. Pentru umplutură, peste nucă se adaugă laptele fierbinte, zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie și se amestecă.
3. Fiecare parte de aluat se întinde astfel încât să se obțină un dreptunghi cu o grosime de 3 mm peste care se pune 1/3 din umplutură, apoi se rulează.
4. Cozonăceii se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenuș și se mai lasă 15 minute la dospit, apoi se coc aproximativ 40 minute la foc potrivit.