Banana Split: desertul american ajuns celebru în toată lumea. Probabil l-ai întâlnit la restaurant, dar ai încercat să îl pregătești tu?
Istoria acestui desert începe în 1904, când optometristul David Strickler, din Latrobe, Pennsylvania. El s-a lăsat inspirat de înghețatele sundae cu fructe pe care le-a întâlnit în Atlantic City în vara acelui an, când a mers în vacanță. Întors acasă, în Latrobe, el și-a îndeplinit visul, vânzând desertul cu banană și înghețată cu numai 10 cenți – de două ori mai scump față de alte înghețate sundae ale vremii.
Există însă câțiva istorici care atribuie deserul lui Ernest Hazard, care în 1907 a creat un desert inedit, în speranța de a atrage studenții de la Wilmington College în magazinul lui în zilele de iarnă când vânzările nu mergeau grozav. Versiunea lui conținea două jumătăți de banană puse de o parte și de alta a trei cupe de înghețată, decorate cu frișcă, cu sos de ciocolată, sos de căpșune și sos de ananas, cu cireșe maraschino și cu nuci.
Banana Split poate fi savurată și sub formă de plăcintă. În 1952, adolescenta Janet Winquest, pe atunci în vârstă de 16 ani, a câștigat un premiu de 3.000 de dolari în cadrul Grand National Recipe and Baking Contest din Pillsbury, pentru rețeta ei de plăcintă Banan Split.
Iată cum poți pregăti un desert Banana Split la tine acasă:
Foto: 123rf.com