1. Se prepară o mămăliguţă din supa de legume şi mălai. Se spală pătrujelul şi se toacă fin.
2. Între timp, se călesc în unt cepele curăţate, spălate şi tocate în prealabil, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă peste ceapă ouăle bătute, cât să capete gust, dar să nu se închege prea tare. Se dă imediat deoparte şi se toarnă totul peste mămăliguţă, amestecând continuu. Se adaugă telemeaua rasă, sare şi piper şi se amestecă în continuare. La final, se încorporează şi pătrunjelul şi 2 ardei tocaţi fin. Mămăliguţa astfel preparată se răstoarnă într-un vas şi se lasă să se răcească bine.
3. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de măsline. Din mămăliguţă se decupează cu un pahar bănuţi, care se pun la prăjit în uleiul încins. Se rumenesc câte 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hârtie absorbant. Se servesc reci, decorate cu rondele de ardei iute.