1. Se topeşte într-un bol drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se lasă câteva minute într-un loc cald. Separat, într-un bol, se pune făina, se face o adâncitură şi se amestecă drojdia, untul, smântâna, zahărul pudră şi coaja de lămâie, cu ouăle bătute cu puţină sare. Toate aceste ingrediente se omogenizează până se formează o cocă tare şi uşor de modelat.
2. Aluatul se lasă să crească într-un loc cald, iar după aceea se întinde cu sucitorul şi cu ajutorul unui pahar se formează bănuţii.
3. Se aşază în tavă, se ung cu ou şi se mai lasă puţin la căldură să mai crească. Se pregătesc prunele, se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii subţiri.
4. Se aşază pe fiecare bănuţ câteva feliuţe de prune, se presară zahăr tos şi zahăr vanilat, un praf de scorţişoară şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 de grade.
5. După ce se scot din cuptor, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr. Se servesc cu cafea sau cu ceai.