1. Se face un aluat din făină, apă minerală, ulei, zahăr şi amoniac. Se împarte în 4 părţi egale şi se întind 4 foi, care se coc, la foc potrivit, pe fundul tăvii, câte 4-5 minute fiecare.
2. Se caramelizează zahărul. Când se formează spumă deasupra, se ia de pe foc. Se adaugă margarină pentru creme, uşor topită în prealabil, şi 100 ml apă. Se pune totul din nou pe foc mic, amestecând continuu. Se adaugă şi făina, restul de apă, fără a opri amestecarea. Când s-a omogenizat şi s-a îngroşat compoziţia, se adaugă şi romul. Se lasă la răcit.
3. Se montează prăjitura, alternând câte două foi cu câte un strat de cremă la mijloc. Se dă la rece şi se lasă 24 h.
4. Se taie cu un pahar bănuţii din prăjitură. Se ornează cu câte o bulină din ciocolată menaj topită şi se lipeşte deasupra câte o jumătate de miez de nucă. Se poate tăia şi în alte forme sau, pur şi simplu, în pătrate.