Bărcuţe daneze

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 150 g brânză sărată
  • 100 g salam Victoria
  • 50 g unt
  • 2 linguri maioneză
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • salată verde şi ridichii pentru ornat

Mod De Preparare

1. Ouăle se fierb tari, se taie jumătăţi, pe lung. Se scobesc gălbenuşurile şi se pun într-un castron.

2. Peste gălbenuşuri se adaugă brânza, jumătate din cantitatea de unt, o lingură de maioneză, o linguriţă de pătrunjel tocat fin. Se amestecă totul la mixer, până se obţine o pastă fină.

3. Salamul se dă prin maşina de tocat, de mai multe ori dacă e necesar sau la blender. Se amestecă pasta astfel obţinută cu untul şi maioneza rămase.

4. Se pun pastele în tocuri de hârtie sau în pungi şi se şpriţează, mai întâi pasta de salam, de jur împrejurul albuşului, apoi pasta de brânză, la mijloc.

5. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel şi cu rondele fine de ridichii şi se aşază pe un pat de frunze de salată verde.