Bere de casă

Bere de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 lingurita drojdie de bere
  • 1 pumn de conuri de hamei
  • 400 g boabe de orz

Mod De Preparare

1. Boabele de orz trebuie ţinute la frigider înainte, cel puţin 3 săptămâni, apoi se aleg cele sănătoase şi se pun într-un borcan, cât să ocupe o treime. Se acoperă cu apă de puţ sau de izvor până la jumătatea borcanului. Se acoperă apoi borcanul cu un celofan umezit sau cu folie de plastic alimentară şi se leagă cu o sfoară. Se pune vasul într-un loc întunecat şi uscat, la răcoare.

2. A doua zi, se goleşte apa din borcan şi se pune alta proaspătă, cât să acopere boabele. Se leagă din nou borcanul, urmând ca apa să se schimbe din 4 în 4 ore. Când boabele încep să încolţească, se mută vasul la lumină. Boabele neîncolţite se scot şi se aruncă. Celelalte boabe se zdrobesc într-o piuliţă.

3. Conurile de hamei se fierb 5 minute în 1 l apă. Se lasă apoi la răcit. Se poate testa temperatura corectă introducând un deget în decoct. Dacă e suportabilă temperatura, se toarnă lichidul peste Boabele pisate, amestecând încontinuu. Se lasă să se mai răcorească puţin, apoi, se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat 7 zile, la temperatura camerei.

4. Se strecoară, se trage în sticle şi se astupă cu dopuri rezistente. Se lasă măcar o lună, înainte de a se consuma.

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot