Bezele cu gem

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 albuşuri
  • 1 praf zahăr pudră
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • gem de coacăze

Mod De Preparare

1. Se bat într-un castron bine albuşurile cu telul, până se formează o spumă tare.

2. Se adaugă treptat zahărul pudră şi se amestecă în continuare.

3. Albuşurile bătute spumă se pun cu o linguriţă pe o foaie de copt întinsă pe tavă.

4. Se dau la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

5. După ce s-au copt, se lasă să se răcească, după care se unge câte o bezea cu gem de coacăze şi se aşază peste o altă bezea.

6. Se ornează cu coacăze proaspăte.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.