Biscuiți cu lapte bătut

Biscuiti cu lapte batut

De Oana Savin,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 căni făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 7 linguri unt nesărat, tăiat felii
  • ¾ lapte bătut rece
  • 2 linguri lapte bătut pentru uns

Mod De Preparare

I-am descoperit din întâmplare, în timp ce experimentam în bucătărie. Această rețetă de biscuiți cu lapte bătut sunt o adevărată sursă de savoare. Nu sunt biscuiți obișnuiți, dar sunt absolut delicioși.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 220 grace Celsius
  2. Aliniați o foaie de copt cu hârtie pergament.
  3. Într-un bol puneți faăina, praful de copt, sarea, bicarbonatul și amestecați-le bine.
  4. Adaugă untul în amestecul de făină și cu ajutorul unui blender amestecați bine până ce mixtura seamănă cu niște firimituri mai mari.
  5. În mijlocul acestui amestec faceți o gaură cu mâna. Aici turnați ¾ lapte bătut. Amestecați totul până ce se încorporează bine.
  6. Turnați aluatul pe o suprafață pe care ați presărat făină. Împăturiți-o într-un dreptunghi. Împăturiți dreptunghiul în trei. Frământă bine adunând celelalte firimituri și fă din nou un dreptunghi. Repetă procedeul de trei ori.
  7. Întinde aluatul pe o suprafață dată cu făină. Atenție! Aluatul trebuie să aibă o grosime de 1-2 cm. Cu ajutorul unor forme taie biscuiții.
  8. Transferă biscuiții pe hârtia de copt pregătită. Unde biscuiții cu cele două linguri de lapte bătut.
  9. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până ce devin maronii.

Sursă foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.