Biscuiți cu unt – rețeta ușoară

Biscuiți cu unt - rețeta ușoară

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 350 g făină
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr

Mod De Preparare

Biscuiții cu unt sunt un deliciu ușor de făcut acasă. Aceștia sunt perfecți pudrați cu zahăr sau acoperiți cu o glazură delicioasă. Ideali pentru orice ocazie, fie că este o zi de naștere, Ziua Îndrăgostiților, Crăciun sau Paște. Biscuiții cu unt se pot face în orice formă.

Cum se fac biscuiții cu unt – rețeta simplă

  1. Se spumează untul cu zahărul cu ajutorul mixerului electric.
  2. Se adaugă ouăle și vanilia. Se amestecă bine. Dacă nu vă place vanilia se poate adăuga răzătură de lămâie sau portocală pentru aromatizarea biscuiților.
  3. Într-un castron separat se cerne făina cu praful de copt. Pasul este esențial pentru a nu obține un aluat plin de cocoloașe.
  4. Făina și praful de copt se integrează treptat în amestecul de unt.
  5. Aluatul de biscuiți cu unt se transferă pe o foaie alimentară, se acoperă și se dă la frigider pentru jumătate de oră.
  6. Se înfăinează planșa de lucru și cu ajutorul unui făcăleț se întinde aluatul. Se decupează biscuiții în orice formă se dorește.
  7. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  8. Biscuiții se coc pe o foaie de copt timp de 15 minute sau până capătă o culoare maro-aurie.
  9. Biscuiții cu unt se lasă la răcit câteva minute. Se presară cu zahăr pudră, se acoperă cu glazură sau se consumă ca atare.
Evaluează