Biscuiții de casă sunt întotdeauna mai buni și mai sănătoși decât cei cumpărați. Iar dacă rețeta e simplă, cu atât mai bine.
1. Pentru început, se pregăteşte tava, se tapetează cu unt şi cu făină sau, dacă aveţi hârtie specială de copt, şi mai bine, puneţi hârtia pe tavă iar biscuiţii nu se vor mai arde.
2. Separat, într-un bol se pune untul şi se amestecă cu zahărul până ce seamănă cu o cremă foarte fină. Peste această cremă spumoasă se pune zahărul vanilat sau esenţa de vanilie, coaja de lămâie, praful de sare iar la sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet.
3. Compoziţia se bagă 10 minute la frigider timp în care puteţi să deschideţi cuptorul la o temperatură de 160 de grade să se încingă. Dacă biscuiţii vor fi copţi la temperatura indicată, nu se vor arde şi vor fi delicioşi.
4. După ce aţi scos coca din frigider, o întindeţi cu sucitorul pe planşetă şi faceţi formele pe care le doriţi.
5. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr sau se stropesc cu ciocolată topită la baie de aburi.
Biscuiții de casă se servesc la cafea sau la ceaiul de la ora 17.00.