Biscuiți glazurați cu Royal Icing sau glazură regală

biscuiți glazurați

De Bianca Prangate,

Ingrediente

Aluat
  • 300 g făină albă 000
  • 120 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime
  • 100 g zahăr alb
  • 1 ou mare
  • 10 ml esență de vanilie
  • 3 g sare
Glazură
  • 1 albuș
  • 3 g sare
  • 150 g zahăr pudră vanilat

Mod De Preparare

Biscuiții sunt minunați și delicioși ca atare, alături de o cană de lapte. Însă și mai gustoși sunt niște biscuiți glazurați cu glazură regală.

Glazura regală este un tip de glazură simplă, care are la bază albușuri proaspete de ou și zahăr pudră. Originile sale datează de la începutul secolului 18. Cei care au venit cu ideea de a pune acest tip de glazură într-un poș au fost bucătarii germani ai vremurilor. Există mituri care spun că glazura regală a fost denumită astfel după ce oamenii au văzut imagini cu tortul de nuntă al reginei Victoria.

Este foarte important ca la pregătirea acestei glazuri să fie folosite albușuri proaspete de ouă. Folosirea ouălor vechi sau nepasteurizate vine cu riscul infecției cu salmonella, bacterie care duce la cazuri grave de indigestie.

Iată cum poți pregăti biscuiți glazurați acasă:

  1. Făina și sarea se amestecă bine.
  2. Separat, untul și zahărul se freacă până devin ca o spumă.
  3. Peste amestecul dulce de unt se adaugă oul și esența de vanilie, amestecând bine.
  4. În amestecul astfel obținut se încorporează făina și se frământă.
  5. Aluatul se învelește în folie alimentară și se pune o oră la frigider.
  6. Aluatul rece se întinde și se decupează forme.
  7. Biscuiții se coc la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius timp de 10 minute sau până devin aurii pe margini.
  8. Albușul se mixează bine cu sarea, până se obține o bezea tare, care nu cade din bol dacă acesta este întors cu susul în jos.
  9. Se adaugă treptat și zahărul pudră, amestecând cu un tel.
  10. Glazura se toarnă deasupra biscuiților cu un poș și se întinde uniform.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)