Biscuiți Oreo de casă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 210 g de făină
  • 200 g cacao
  • 1 vârf de sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 110 g unt nesărat (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 180 g zahăr
Pentru cremă:
  • 60 g unt nesărat
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Mod De Preparare

Biscuiții Oreo sunt extrem de iubiți de copii, dar și de adulți. Dacă vrei să îți răsfeți familia cu un dulce de casă, la care poți controla cantitatea de zahăr, dar și să elimini conservanții și aditivii, poți încerca să faci și tu biscuiți Oreo de casă.

Cum se prepară biscuiții Oreo de casă

  1. Într-un castron se bate untul cu zahărul și cele două ouă timp de 5 minute.
  2. Se cerne făina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un alt castron.
  3. Se adaugă amestecul de unt și ouă peste ingredientele uscate cernute anterior. Se amestecă până se formează aluatul.
  4. Se frământă pe planșa de lucru până devine un aluat omogen și elastic. Dacă este lipicios se mai adaugă făină. Se formează o bilă de aluat, se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider 25 minute.
  5. După ce aluatul s-a odihnit, se întinde cu ajutorul unui sucitor la o grosime de aproximativ 4mm.
  6. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  7. Pentru a tăia biscuiții Oreo se folosește o formă rotundă. Biscuiții formați se transferă în tava de copt unde am pus o foaie de copt.
  8. Biscuiții se coc timp de 10 minute la 189 de grade. Când sunt gata se lasă să se răcească pe un grătar.
  9. În timp ce se gătesc biscuiții, se prepară crema. Se bate untul până devine spumos și apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se mixează timp de 5 minute, până se obține o cremă fină.
  10. După răcirea biscuiților, se trece la ansamblarea lor. Se pune cremă pe interiorul biscuitului și apoi se așază un alt biscuit peste și se apasă ușor.
Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.