Biscuiți Sablé – fragezi și delicioși, cu aromă delicată de unt

Biscuiți Sablé - fragezi și delicioși, cu aromă delicată de unt

Ingrediente

  • 200 g făină albă
  • 120 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime
  • 120 g zahăr alb
  • 10 ml esență de vanilie
  • 10 ml lapte
  • 10 g coajă rasă de lămâie
  • 3 gălbenușuri
  • 3 g praf de copt
  • 4 g sare

Mod De Preparare

Biscuiți Sablé: fragezi, cu mult unt, se topesc în gură! Sunt un deliciu indiferent de cum alegi să îi consumi: simpli sau ca parte dintr-o rețetă amplă.

Acești biscuiți sunt originari din Franța. Aceștia ar fi fost pregătiți prima oară în vestul Franței, în Sablé-sur-Sarthe. În anul 1670, Marchizul de Sablé ar fi dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niște biscuiți rotunzi. Regele ar fi fost atât de încântat de acești biscuiți încât i-a numit „petit sables', în onoarea Marchizului de Sablé. Mai apoi, i-ar fi servit la micul dejun în fiecare dimineață.

Ei au o textură nisipoasă, care  este influențată de cantitatea mare de unt și de gălbenușuri din compoziție. Sunt ideali pentru rețetele de cheesecake și tarte fără coacere care necesită prepararea blatului cu biscuiți sfărâmați, însă pot fi savurați și dimineața, alături de o cană generoasă de ceai, lapte sau cafea.

Iată cum poți pregăti biscuiți Sablé la tine acasă:

  1. Untul se amestecă împreună cu zahărul, esența de vanilie și sarea.
  2. Adăugăm treptat două gălbenușuri din cele trei pe care le avem.
  3. Odată încorporate gălbenușurile, putem trece mai departe, punând făina, praful de copt și coaja rasă de lămâie.
  4. Se amestecă bine, până când aluatul este omogen. Aluatul se dă la frigider timp de o oră.
  5. După ce s-a răcit bine, aluatul se întinde între două foi de hârtie de copt, până când are o grosime de aproximativ 3 milimetri.
  6. Se decupează în forme rotunde cu ajutorul unui pahar sau forme de decupaj. Biscuiții formați astfel se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  7. Gălbenușul rămas se bate cu laptele. Se folosește pentru a unge biscuiții înainte de a fi dați la frigider.
  8. Biscuiții se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute.
  9. Savurează acești biscuiți Sablé simpli sau ca parte a unei rețete de prăjituri.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 4 voturi