Mod De Preparare
Biscuiții Spekulatius (speculaas, spéculoos) sunt biscuiți aromați subțiri ce se consumă în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia sunt populari în Olanda, Franța, Germania, Luxemburg, Austria.
Cum se prepară biscuiții Spekulatius (speculaas, speculoos)
- Într-un castron încăpător se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, pudra de cuișoare și cardamomul.
- Separat, margarina se bate cu zahărul. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei.
- Peste amestecul de margarină și zahăr se adaugă oul și se bate cu ajutorul mixerului electric.
- Jumătate din amestecul de făină și condimente se toarnă peste margarină și se amestecă până se incorporează. Se adaugă și restul făinii și se continuă amestecarea.
- Dacă aluatul este prea ferm se mai adaugă puțin lapte.
- Aluatul obținut se împarte în două părți, sub forma a două bile de aluat. Se învelesc în folie alimentară și se dau la rece pentru 1-2 ore.
- Cuptorul se preîncălzește la 170 – 175 grade Celsius, căldură sus și jos.
- Se ia o bilă de aluat și se întinde cu ajutorul unui sucitor până ce ajunge la grosimea de 3mm. Pentru a obține biscuiți Spekulatius peste aluat se trece cu un sucitor ce are forme pe suprafața acestuia sau se folosesc ștampile pentru aluat.
- O tavă de aragz se tapetează cu o foaie de copt. Biscuiții Spekulatius se transferă pe foaia de copt și se coc timp de 13 – 15 minute.
- Se scot și se lasă la răcit pe un grătar.