Blondie este o negresă mai blondă, mai albă, o negresă fără cacao. Îi putem spune reversul negresei, dacă vreți. Indiferent de ce nume poartă, blondie este un desert delicios.
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Într-un castron se amestecă făina, praful de copt, sarea și vanilia. Se dă deoparte.
3. Zahărul și untul se mixează bine.
4. Ouăle se adaugă treptat, având grija ca viteza mixerului să fie setată la minim.
5. Amestecul de ingrediente uscate de mai sus se adaugă treptat peste amestecul umed. Se mixează la viteză mică.
6. Cu ajutorul unei spatule se înglobează chipsurile de ciocolată neagră, ciocolata albă și nuca de cocos.
7. Tava de copt (aproximativ 30×20) se unge cu ulei sau unt și se pune o hârtie de copt.
8. Aluatul se toarnă în tavă și se nivelează. Se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
9. Prăjitura blondie se lasă să se răcească timp de oră după care se taie cu ajutorul unui cuțit zimțat.