Blondie – negresa blondă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 450 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr vanilinat sau 2 lingurițe extract de vanilie
  • 200 g zahăr alb
  • 250 g zahăr brun
  • 225 g unt nesărat
  • 3 ouă
  • 130 g fulgi (chipsuri/picături) ciocolată albă
  • 130 g fulgi (chipsuri/picături) ciocolată neagră
  • 50 g fulgi nucă de cocos
  • unt sau ulei pentru uns

Mod De Preparare

Blondie este o negresă mai blondă, mai albă, o negresă fără cacao. Îi putem spune reversul negresei, dacă vreți. Indiferent de ce nume poartă, blondie este un desert delicios.

Cum se prepară blondie – negresa blondă

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Într-un castron se amestecă făina, praful de copt, sarea și vanilia. Se dă deoparte.
3. Zahărul și untul se mixează bine.
4. Ouăle se adaugă treptat, având grija ca viteza mixerului să fie setată la minim.
5. Amestecul de ingrediente uscate de mai sus se adaugă treptat peste amestecul umed. Se mixează la viteză mică.
6. Cu ajutorul unei spatule se înglobează chipsurile de ciocolată neagră, ciocolata albă și nuca de cocos.
7. Tava de copt (aproximativ 30×20) se unge cu ulei sau unt și se pune o hârtie de copt.
8. Aluatul se toarnă în tavă și se nivelează. Se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
9. Prăjitura blondie se lasă să se răcească timp de oră după care se taie cu ajutorul unui cuțit zimțat.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.