Bloody Mary – cocktail cu vodcă și suc de roșii

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • o mână mare de gheață
  • 100 ml vodcă
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 lingură suc de lămîie
  • 2 felii de lămâie pentru servit
  • sos Worcestershire
  • sos Tabasco (varianta afumată este mai savuroasă)
  • sare (preferabil cu aromă de țelină)
  • piper
  • 2 tulpini de țelină pentru servit

Mod De Preparare

Bloody Mary este unul dintre cele mai populare cocktail-uri din lume. Se pare că barmanul francez Fernand Petiot a inventat acest cocktail în 1921. Numele Bloody Mary este asociat cu diverse figuri istorice, printre care Regina Mary I a Angliei, care era poreclită Bloody Mary.

Cum se prepară Bloody Mary

1. Într-un shaker se pune gheața, vodca, sucul de roșii și sucul de lămâie.

2. Se pune și sos de Worcestershire și sos Tabasco după gust, în funcție de cât de picant doriți să fie cocktailul. Se adaugă un praf de sare și unul de piper. Se agită shakerul până ce exteriorul său se simte rece.

3. Cocktailul se strecoară și se servește în două pahare înalte.

4. Se completează cu gheață proaspătă. Se decorează cu tulpini de țelină și felii de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.