Învață să prepari în casă bomboane de ciocolată cu rom, o combinație de arome, texturi și alcool care îți va alinta simțurile.
Mod de preparare:
Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc și mută compoziția într-un castron.
Lasă la răcit circa o oră, amestecând din când în când, pentru omogenizare.
Folosind o linguriță, scoate pe o tavă tapetată cu hârtie cerată trufe moi și lasă-le să se mai întărească acolo circa jumătate de oră.
Când s-au mai întărit, rostogolește bomboanele cu ciocolată și rom în palmă, până obții bomboane rotunde.
Pune amidon pe o farfurioară și rostogolește fiecare bomboană prin praf, pentru fermitate. Scutură excesul de amidon și tăvălește bomboanele de ciocolată cu rom prin ciocolată rasă, sau decorațiuni speciale pentru bomboane de la raionul de ingrediente pentru prăjituri.