Borș moldovenesc

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g pulpă de porc
  • 2 cepe
  • 500 g roșii bine coapte
  • sare
  • 2-3 linguri borş
  • 1 fir praz
  • 2 ardei
  • 3 cartofi
  • piper negru măcinat
  • 1 legatura mărar
  • 2 morcovi
  • 6 felii slănină
  • 200 ml smântână

Mod De Preparare

1. Se trece bucata de carne printr-un jet de apă rece, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în 3-4 l de apă cu o linguriţă de sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic.
2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Se adaugă în oală împreună cu carnea şi se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cubuleţe sau se pasează cu blenderul şi se lasă să dea în două-trei clocote.
4. Se verifică dacă au fiert atât carnea cât şi legumele şi se adaugă sucul de roşii.
5. După ce a mai dat în câteva clocote, se adaugă  borşul, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Borşul moldovenesc se serveşte cu smântână. Se ornează cu mărar proaspăt.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.