Borş ardelenesc

Borş ardelenesc

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cana suc roşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legatura leuşten verde
  • borş
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei gras verde şi unul roşu
  • 1-2 frunze de varză
  • 100 g mazăre
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 dovlecei
  • 1 praf piper
  • 2-3 fire tarhon

Mod De Preparare

1. Se curăţă toate zarzavaturile şi legumele, apoi se taie cubuleţe şi fideluţă. Se pune puţin ulei în oala de ciorbă şi se călesc uşor morcovul ras, dovleceii şi ceapa, după care se pun şi celelalate zarzavaturi să se înăbuşe bine.

2. Se toarnă o ceaşcă de apă caldă şi se fierbe înăbuşit. Se pune sare şi piper şi se completează cu apă până la jumătatea oalei, se pune capacul şi se lasă să dea în câteva clocote.

3. Separat se curăţă pătrunjelul şi leuşteanul, se spală şi se toacă mărunt. Verdeaţa tocată se pune în ciorbă împreună cu sucul de roşii.

4. Cu câteva minute înainte de a opri ciorba, se adaugă  borşul  şi se ornează cu fire de pătrunjel verde, leuştean şi tarhon.

Evaluează