1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ jumătate de oră, până se înmoaie bine toate legumele.
2. Între timp, carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată mărunt, dată cu un praf de sare şi zdrobită sau stoarsă. Se adaugă orezul curăţat şi spălat, oul bătut, pătrunjelul tocat mărunt şi puţin piper. Se amestecă şi se lasă puţin deoparte să-şi ia sarea.
3. Se ia cu linguriţa din carnea tocată şi se formează perişoarele, umezind de fiecare dată mâinile cu apă rece. Se adaugă pe rând în supă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă apoi roşiile şi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se fierbe, până se ridică perişoarele deasupra. Se spumează de câte ori este nevoie, apoi se pune şi borşul fiert separat, altfel spumează din nou.
4. Se potriveşte la gust cu sare şi se aromează cu leuştean verde tocat mărunt. Se stinge focul şi se ţine oala acoperită 10-15 minute, apoi se poate servi.