Borş cu ştevie

Borş cu ştevie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 felie rădăcină de ţelină mare
  • 1 ardei gras
  • 200 g ştevie congelată
  • 500 ml borş
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod De Preparare

Ce-ai zice să nu mai faci obişnuita mâncare de ştevie şi în schimb, de post, să faci un borş gustos de ştevie? Uite cum să faci:

1. Morcovii se trec prin răzătoare sau se taie cuburi mici, ţelina se taie mărunt, la fel şi ceapa. Ardeiul se taie cubuleţe sau fâşii.

2. În oala de fiert se încinge uleiul şi se călesc un pic legumele. Când s-au înmuiat, se toarnă apă şi se lasă la fiert.

3. Când legumele au fiert, se pun ştevia congelată şi borşul fiert separat. Se lasă un clocot, apoi se gustă de sare şi se aduce la masă, eventual cu ardei iute alături.

Evaluează