Borş de fasole

Retetă Borş de fasole

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe albă şi roşie
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • 300 g piept afumat
  • 1-2 ardei capia
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 300 ml suc de roşii
  • borş
  • 1 lingurita boia iute

Mod De Preparare

1. Se alege fasolea şi se pune de seara până dimineaţa să se înmoaie în 1-2 l de apă caldă. Dimineaţa, se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape pentru a se elimina toxinele.
2. După ce s-a fiert fasolea, se pune în sită să se scurgă şi se acoperă cu un capac.
3. Separat, se curăţă celelalte legume, se taie mărunt şi se călesc împreună cu pieptul afumat câteva minute. Se adaugă şi fasolea, 4 l de apă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Spre sfârşit, se adaugă sucul de roşii, borş şi se condimentează după preferinţă cu sare, piper şi boia.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi