Borş rusesc

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 legatura leuştean
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 1 fir praz
  • 2 cepe
  • 2-3 roşii
  • 2 ardei graşi
  • 1 conopidă
  • 100 g mazăre
  • 250 g fasole verde
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • borş
  • 1.5 litri apă
  • sare, piper

Mod De Preparare

1. Se curăţă zarzavatul, se spală, se taie mărunt.

2. Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa şi, când capătă o nuanţă aurie, se adaugă treptat morcovul, fasolea, mazărea, ardeii, conopida, păstârnacul, dovlecelul, cartofii şi se lasă să se înăbuşe.

3. Când zarzavaturile sunt bine pătrunse, se sărează şi se condimentează după gust, se adaugă apa caldă şi se lasă la clocotit, până totul este fiert.

4. Borşul  se toarnă la sfârşit, odată cu roşiile curăţate de pieliţe şi tocate mărunt.

5. După ce dă în clocot, se adaugă verdeţurile tocate mărunt. Se acoperă oala şi lasă să se răcorească.

6. Se poate servi cald, dres cu smântână, sau rece, ca atare.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.