Brânză á la grec

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 legaturi rozmarin şi cimbru
  • 4 ardei iuţi roşii
  • 3 frunze de dafin
  • 500 g brânză (de preferat de capră)
  • 8 boabe de piper alb
  • 500 ml ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Se spală bine frunzele de dafin, legăturile de rozmarin şi cimbru şi ardeii iuţi.

2. Se taie brânza în 8 bucăţi.

3. Se aşază într-un borcan brânza, rozmarinul, cimbrul, frunzele de dafin, ardeii iuţi şi boabele de piper şi se toarnă peste ele uleiul de măsline.

4. Se închide ermetic borcanul şi se pune într-un loc întunecos, răcoros, pentru aproximativ o săptămână. Se serveşte ca aperitiv.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.