Brânză de capră cu mirodenii

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g brânză de capră proaspătă
  • 30 g boia de ardei dulce
  • 30 g piper negru
  • 30 g piper alb
  • 30 g mac
  • busuioc
  • 50 ml smântână proaspătă

Mod De Preparare

1. Brânza de capră se rade, se pune într-un castron şi se mixează cu smântâna.

2. Busuiocul se toacă mărunt şi se pune într-o farfurioară, iar celelalte mirodenii se pun separat, fiecare într-un alt vas.

3. Se modelează din crema de brânză diverse forme geometrice: biluţe, dreptunghiuri sau pătrate, apoi se tăvălesc prin condimente şi se aşază pe un platou. Pentru a putea fi servite mai uşor, se pune în fiecare bucată de brânză câte o scobitoare.

4. Se păstrează la rece până în momentul servirii şi se ornează cu fructe proaspete sau cu roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.