Brânza Feta Saganaki

Retetă Brânza Feta Saganaki

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 bucată de brânză feta (100 - 150 grame)
  • 1 ou
  • făină
  • ulei pentru prăjit
  • lămâie proaspătă

Mod De Preparare

Ai nevoie de doar 5 ingrediente și 5 minute pentru a obține un preparat delicios grecesc. Saganaki se face si din brânzeturi ca Graviera, Kefalograviera, Kaseri, sau Kefalotyri.
Numele de saganaki vine de la tigaia cu mânere pe ambele părți în care se prăjesc diverse preparate grecești.

Cum se prepară brânza feta Saganaki

1. Într-o tigaie non aderentă se pun circa 2 degete de ulei. Se încălzește uleiul la temperatură medie.
2. Într-o farfurie încăpătoare se bate oul.
3. Bucata de brânză feta se dă prin ou și apoi prin făină.
4. Brânza feta se prăjește în ulei timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când prinde o culoare aurie.
5. Brânza feta Saganaki se scoate din tigaie și se lasă la scurs pe un șervet de hârtie.
6. Se servește cu puțină zeamă lămâie deasupra.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma