Brânza Feta Saganaki

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 bucată de brânză feta (100 - 150 grame)
  • 1 ou
  • făină
  • ulei pentru prăjit
  • lămâie proaspătă

Mod De Preparare

Ai nevoie de doar 5 ingrediente și 5 minute pentru a obține un preparat delicios grecesc. Saganaki se face si din brânzeturi ca Graviera, Kefalograviera, Kaseri, sau Kefalotyri.
Numele de saganaki vine de la tigaia cu mânere pe ambele părți în care se prăjesc diverse preparate grecești.

Cum se prepară brânza feta Saganaki

1. Într-o tigaie non aderentă se pun circa 2 degete de ulei. Se încălzește uleiul la temperatură medie.
2. Într-o farfurie încăpătoare se bate oul.
3. Bucata de brânză feta se dă prin ou și apoi prin făină.
4. Brânza feta se prăjește în ulei timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când prinde o culoare aurie.
5. Brânza feta Saganaki se scoate din tigaie și se lasă la scurs pe un șervet de hârtie.
6. Se servește cu puțină zeamă lămâie deasupra.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.