1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ, apoi se adaugă o lingură făină, se amestecă şi se lasă într-un loc cald.
2. Când acest aluat a crescut, se amestecă cu 2 ouă bătute cu 2 linguri de zahăr şi un praf de sare, 1 pachet zahăr vanilat, restul de făină, untul topit şi coaja rasă de lămâie. Se frământă până se omogenizează şi se desprinde uşor de vas, apoi se adaugă uleiul şi se frământă în continuare până se înglobează în aluat. Se acoperă şi se lasă la dospit într-un loc cald, până ce-şi dublează volumul.
3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 1 cm. Se taie rondele de 6-7 cm şi se lasă din nou la crescut, 15-20 minute. Se presează apoi fiecare bucată de aluat şi se formează în mijloc o adâncitură, care se umple cu brânză dulce amestecată cu 1-2 linguri zahăr, zahăr vanilat şi 1-2 ouă.
4. Se aşază brânzoaicele într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 minute. Cu puţin înainte de a fi gata se ung cu gălbenuş.
5. Se ornează cu dulceaţă şi zahăr.