Brioșe cu aromă de cafea

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4-5 linguri lapte călduț
  • 1 vârf de linguriță praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1-2 picături esență cafea
  • 125 g zahăr pudră
  • 125 g făină albă
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita cafea
  • 12 forme de brioșe
  • 150 g unt sau margarină
  • 3 ouă

Mod De Preparare

1. Se lasă untul la temperatura camerei, astfel încât să se amestece ușor cu restul ingredientelor. Separat, se dă drumul la cuptor la 120˚C.
2. Se separă ouăle, iar gălbenușurile se pun într-un bol cu un praf de sare și se amestecă cu zahărul și untul. În crema de unt se adaugă praful de copt stins în laptele călduț, vanilia și esența de cafea.
3. Separat, se bat albușurile spumă și se încorporează cu crema de unt. La sfârșit, se adaugă făina cernută, cacaua și cafeaua. Se amestecă ușor cu un tel pară, ca să nu facă cocoloașe.
4. Compoziția se toarnă în formele speciale. Formele se pun pe o tavă de copt și se coc la foc mediu. După ce s-au rumenit, brioşele se servesc cu lapte sau la cafea.

Nu omite nici rețeta clasică de briose cu ciocolata!

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor