Brioșe cu banane

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 banane mari
  • 1+/2 cana făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahăr
  • 100 g unt topit

Mod De Preparare

1. Se aprinde cuptorul şi se lasă la încins, la foc potrivit.
2. Bananele se curăţă şi se pasează bine. Amestecând uşor, se încorporează treptat, în piureul de banane, ouăle şi zahărul. Se adaugă untul topit şi restul ingredientelor şi se amestecă bine, până se obţine o compoziţie omogenă.
3. Pasta obţinută se toarnă în forme pentru brioşe. Se introduc în cuptor şi se coc cam 20-30 de minute.

Nu omite nici rețeta clasică de briose cu ciocolata!

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa