Brioşe aperitiv

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g spanac proaspăt
  • 100 g telemea
  • 1 crenguta rozmarin uscat
  • 2 ouă
  • 125 g iaurt bine scurs
  • 50 ml ulei de măsline
  • 130 g făină
  • 1/2 plic praf de copt

Mod De Preparare

Brioşele nu trebuie să fie neapărat dulci ori servite ca desert, ci poţi pregăti brioşe ca aperitiv sau mic dejun, găseşti aici cea mai uşoară reţetă:

1. Spanacul se curăţă şi se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Se scurge şi se toacă.

2. Într-un vas, se bat ouăle cu iaurt şi ulei, se adaugă făina, praful de copt, spanacul şi brânza rasă sau tăiată cubuleţe. Se pun şi frunzuliţele de rozmarin tăiate mărunt şi se amestecă uşor.

3. Formele de brioşe se ung cu puţin ulei sau unt topit, se toarnă aluatul pe 3/4 şi se coc aproximativ 25 de minute.

4. După ce s-au rumenit, se lasă brioşele în formă aproximativ 10 minute după ce s-au copt şi apoi se scot.

Nu omite nici rețeta clasică de briose cu ciocolata!

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă