Un desert delicios, numai bun pentru o zi de weekend cu prietenele sau familia. Învaţă şi tu să faci brioşe cu cafea după o reţetă de la bunica.
Mod de preparare:
1. Se prepară o cafea concentrată dintr-o ceașcă de apă, jumătate linguriță zahăr, o păstaie de cardamom despicată și două lingurițe de cafea.
Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul brun. Se adaugă cafeaua răcită amestecând ușor.
2. Se cerne făina amestecată cu praful de copt și pudra de roșcove, apoi se adaugă în compoziția de ouă, omogenizând bine întregul amestec.
3. Compoziția obținută se toarnă în formele „ceșcuțe” din silicon, și se dau la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 – 35 minute.
4. Între timp, se mixează frișca cu zahărul vanilat. După ce s-au copt brioșele, se lasă să se răcească, apoi se decorează cu frișcă și boabe de cafea.