Brioşe cu ciocolată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 g ciocolată menaj
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 175 g smântână
  • 3 linguri coniac
  • 200 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri cacao
Pentru ornat
  • 100 g ciocolată albă
  • 25 g unt
  • 1 lingura ciocolată rasă
  • 1 lingura zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Ciocolata rasă, untul, zahărul şi zahărul vanilat se pun deasupra unui vas cu apă caldă şi se amestecă până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă omogenă. Se lasă apoi să se răcească.

2. Se adaugă gălbenuşurile, smântâna, coniacul, făina amestecată cu cacaua şi praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă în formele de brioşe. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

3. Când se răcesc, se ornează cu glazură de ciocolată albă, câteva fire de ciocolată rasă şi zahăr pudră.

4. Pentru glazura de ciocolată albă se amestecă ciocolata rasă cu untul la cald, până se obţine o cremă omogenă care se poate turna.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete