Brioşe cu mandarine

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare
  • 70 g unt
  • 250 g iaurt
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g stafide
  • 2-3 linguri rom
  • 100 g migdale sau nuci
  • 1 compot de mandarine

Mod De Preparare

1. Se încinge cuptorul. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă, se usucă şi se stropesc cu rom.

2. Ouăle se bat cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă 50 g unt, iaurtul, un praf de sare, făina amestecată cu praful de copt, stafidele înmuiate în rom şi migdalele pisate. Aluatul obţinut se toarnă în formele de brioşe unse cu unt, care se pun într-o tavă şi se coc în cuptorul încins 20-25 minute.

3. Se lasă să se răcească şi se servesc cu mandarine din compot şi compot.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.