Brioşe cu morcovi şi ciocolată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g morcovi
  • 2 linguri unt
  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 100 g zahăr
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 pahar de lapte
Pentru ornat
  • 100 g ciocolată menaj
  • 25 g unt
  • 1 lingura gem
  • bomboane albe
  • nucă de cocos

Mod De Preparare

1. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică. Se pun într-o tigaie încinsă cu o lingură de unt şi se călesc uşor. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu zahărul frecat cu gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, cacaua şi albuşurile bătute spumă. Dacă aluatul este prea tare se adaugă câte puţin lapte. Aluatul trebuie să fie suficient de moale, să curgă din lingură.

2. Se toarnă aluatul în formele unse cu unt. Se umplu numai trei sferturi (pentru a avea loc de crescut) şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 minute.

3. Pentru glazură, se topeşte ciocolata rasă în unt şi se toarnă pe brioşe. Se ornează cu gem, nucă de cocos şi bomboane.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.