Brioșe cu piersici: pe cât de gustoase sunt, pe atât de ușor se fac. Ai nevoie doar de puțin timp liber pentru a crea acest desert simplu.
Brioșele sunt niște produse de patiserie care pot fi dulci sau sărate. Există atât brioșe potrivite pentru desert (cu ciocolată, vanilie, fructe, nuci sau creme), cât și brioșe servite la micul-dejun (cu mezeluri, ouă, brânzeturi sau legume). Indiferent de anotimp, brioșele sunt un preparat la îndemână, care nu necesită prea mult efort.
În engleză, brioșele poartă denumirea de „muffin'. O posibilă origine a acestui cuvânt este franțuzescul „mou-pain' (pâine moale). Brioșele clasice, pe care le găsim în restaurante, cofetării și brutării, sunt originare din Statele Unite ale Americii.
În secolul 19, cărțile de bucate din Statele Unite ale Americii conțineau adeseori rețete de brioșe. Ele aveau la bază unt sau untură, ouă, făină, un agent de afânare și diferite arome. Rețeta nu s-a schimbat prea mult între timp. Farmecul brioșelor este că ele pot fi adaptate în funcție de gusturile fiecăruia. Pot fi servite ca atare, pudrate cu zahăr, glazurate sau decorate cu cremă.
Iată cât de ușor este să pregătești brioșe cu piersici la tine acasă, din numai câteva ingrediente:
Foto: 123rf.com