1. Se cerne făina şi se pune într-un bol, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi încălzit la temperatura camerei, sarea, zahărul, nucile şi apa minerală. Se amestecă până se încorporează şi se obţine o cocă uşor de modelat.
2. Aluatul se înfăşoară în folie şi se bagă pentru câteva minute la rece. Între timp, se curăţă merele, se taie felii foarte subţiri şi se călesc cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat.
3. Se scoate aluatul, se frământă, se întinde şi se împarte în 14 bucăţi egale. Se mai păstrează o bucată de aluat pentru a se pune pe deasupra merelor. Se aşază coca în forme, se pun merele coapte şi apoi se rade pe deasupra coca rămasă.
4. Se bagă tava în cuptor şi se lasă aproximativ 40 de minute. După ce s-au copt, se scot din tavă, se lasă să se răcească şi apoi se servesc ornate cu frişcă şi feliuţe de mere.