1. Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, se pune într-un bol şi se amestecă cu zahărul, vanilia, praful de sare şi coaja de lămâie. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la sfârşit, făina şi nucile.
2. Se tapetează tava cu hârtie specială pentru copt, se toarnă compoziţia, se întinde în tavă şi se bagă în cuptorul încins.
3. Între timp, se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia şi apoi se adaugă mascarpone şi frişca bătută amestecându-se uşor să nu se lase. Se pune la rece cât timp se pregăteşte glazura.
4. Într-o cratiţă, se pune ciocolata albă să se topească la baie de aburi cu 50 g unt. Glazura se împarte şi una dintre jumătăţi se colorează cu cacao. După ce s-a răcit blatul, se împarte în două, se umple cu cremă şi se ornează cu glazura de ciocolată şi ornamente.