Budinca cu bezea a lui Jamie Oliver

Budinca cu bezea a lui Jamie Oliver

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 550 ml lapte
  • 115 g pâine fărâmițată fin
  • 225 g zahăr
  • 4 linguri gem sau dulceață, la alegere

Mod De Preparare

Budinca cu bezea este 'regina budincilor', după cum spune faimosul chef Jamie Oliver. Se face foarte ușor, cu numai 5 ingrediente și este delicioasă. Iată rețeta!

1.  Se încălzește cuptorul la 150 grade.

2. Se iau trei ouă și se separă albușul de gălbenuș. Cele trei gălbenușuri se bat împreună cu al patrulea ou întreg. Se adaugă laptele, pâinea fărâmițată foarte fin și 80 grame zahăr.

3. Gemul se pune pe fundul unui recipient pentru cuptor și se întinde uniform. Peste el se toarnă amestecul preparat mai înainte și se pune la cuptor pentru aproximativ o oră sau până se întărește.

4. Cele trei albușuri rămase se bat bine până când se întăresc, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin. Se scoate recipientul din cuptor și se toarnă albușurile bătute deasupra. Se mai lasă la copt 15-20 de minute până cțnd bezeaua se întărește și devine ușor maronie la suprafață.

 

 

Evaluează
Alte rețete