Budincă cu brânză şi prune

Budincă cu brânză şi prune

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingurita coajă de lămâie
  • 3 ouă
  • 125 g unt
  • 500 g brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 1 pachet budincă de vanilie
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 0.5 kg prune curăţate de sâmburi

Mod De Preparare

1. Se amestecă şi se bat spumă un ou, zahărul, zahărul vanilat şi untul. Se adaugă coaja de lămâie şi făina. Aluatul se frământă până se omogenizează, se acoperă cu o folie şi apoi se lasă o oră la rece.

2. Între timp, se amestecă brânza dulce, smântâna, 2 ouă, praful de budincă, zahărul pudră, praful de copt şi zeama de lămâie, până se obţine o compoziţie omogenă.

3. Aluatul se întinde într-o formă tapetată cu hârtie pergament sau unsă şi tapetată cu făină. Se toarnă apoi compoziţia de brânză, iar deasupra se pun prunele tăiate felii. Se coace 45 de minute.

4. După ce s-a răcit, se scoate cu grijă din formă şi se taie în bucăţi. Se pudrează cu zahăr.

Evaluează