1. Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se bate în continuare, adăugând treptat câte o lingură de ulei.
2. Făina se cerne cu praful de copt, apoi se adaugă în ploaie în crema de ou. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-50 minute. Se lasă să se răcească, în tavă.
3. Blatul răcit se taie în 3 foi. Se ung cu dulceaţă şi se aşază una peste cealaltă. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se taie în dreptunghiuri mici, de 2×3 cm. Budinca se prepară cu lapte, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se separă 2-3 linguri pentru ornat, care se bat cu frişca.
4. În cupe mari sau castroane se aşază câte un rând de prăjituri, apoi se toarnă budinca de vanilie. Se acoperă cu dulceaţă şi se ornează cu crema păstrată, câteva fructe din dulceaţă şi 2-3 felii de portocale.