Budincă de cartofi cu morcovi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 150 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g margarină
  • 50 g drojdie
  • sare
  • 150 g smântână
  • 6 linguri apă
Pentru compoziţie
  • 1 kg cartofi
  • 1 kg morcovi
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
Pentru decor
  • pătrunjel
  • frunze de spanac
  • 2 roşii

Mod De Preparare

1. Se bat ouăle cu puţină sare şi şase linguri de apă călduţă. Se amestecă făina cu margarina, gălbenuşurile, smântâna şi drojdia. Se frământă bine şi, apoi, se lasă la rece timp de 30 de minute.

2. Se curăţă morcovii, se taie fâşii şi se opăresc până se înmoaie. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se taie felii. Cu mixerul, se amestecă brânza telemea cu smântâna.

3. Din aluatul pregătit, se întinde o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Se încălzeşte cuptorul. Se întinde aluatul fraged, împreună cu hârtia de copt, într-o tavă. Se aşază bucăţile de cartofi şi de morcovi, alternând cu straturi de cremă de brânză. Se bat bine ouăle şi se adaugă deasupra compoziţiei. Se dă la cuptor până se rumeneşte.

4. Se ornează cu pătrunjel, frunze de spanac şi roşii tăiate cubuleţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma