Budincă de cartofi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g brânză tofu sau caşcaval de post
  • 50 g seminţe de chimen
  • sare
  • 50 g margarină

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scurg bine de apă şi se lasă să se răcească.

2. După s-au răcit, se curăţă de coajă şi se împart în două. Jumătate se pasează şi cealaltă jumătate se taie felii subţiri.

3. Se unge o formă cu margarină şi se aşază primul strat de cartofi tăiaţi felii. Separat, într-un bol, se pasează ceilalţi cartofi şi se fac piure.

4. Piureul obţinut se amestecă cu margarina, seminţele de chimen şi se amestecă cu brânza de post sau caşcavalul. Se întinde crema de cartofi şi se acoperă cu alt strat de felii de cartofi. Se bagă în cuptor şi se serveşte caldă, ornată cu verdeaţă.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare